Túrós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz

Töltelékhez:

  • 40 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalói összegyúrjuk.

Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.

Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.

A tojássárgákat a túróval, citromhéjjal, a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot. Utoljára keverjük hozzá a mazsolát.

A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.

A tésztát elfelezzük. Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük. A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és a másik tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.

190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.