Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fanta szelet recept

Fanta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • csipet só

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg puha vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 10 g por állagú zselatin

    Tetejére:

    • 80 g vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 7 dl szénsavas narancsos üdítő

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Közben adjuk hozzá a cukrot is és kb 10-15 percig keverjük magas fokozaton. Ekkor dolgozzuk bele a tejet és az olajat is.

    A lisztet, kakaóport és a sütőport óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásos masszába.

    A kész piskótamasszát simítsuk bele az előkészített tepsibe, majd süssük kb 20-25 percig. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve hagyjuk kihűlni!

    A krémhez a zselatint áztassuk be 1 dl vízbe. Hagyjuk állni, amíg teljesen magába szívja a vizet. Közben a túrót villával törjük át.

    A túróhoz adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vajat, majd jól habosítsuk ki. A zselatint olvasszuk fel, majd langyosan forgassuk hozzá a túrós keverékhez.

    A piskótát tegyük vissza a tepsibe, majd egyenletesen kenjük rá a túrós krémet.

    Készítsük el az üdítős réteget. A pudingport, cukrot és az üdítőt keverjük simára, majd folytonos keverés mellett főzzük sűrűre. Kevergetve hűtsük langyosra, majs simítsuk a sütemény tetejére. Teljes dermedésig tegyük hűvös helyre.

    Szeletelve kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá