Fanta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fanta szelet

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • csipet só

Krém:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 g por állagú zselatin

Tetejére:

  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 7 dl szénsavas narancsos üdítő

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Közben adjuk hozzá a cukrot is és kb 10-15 percig keverjük magas fokozaton. Ekkor dolgozzuk bele a tejet és az olajat is.

A lisztet, kakaóport és a sütőport óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásos masszába.

A kész piskótamasszát simítsuk bele az előkészített tepsibe, majd süssük kb 20-25 percig. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve hagyjuk kihűlni!

A krémhez a zselatint áztassuk be 1 dl vízbe. Hagyjuk állni, amíg teljesen magába szívja a vizet. Közben a túrót villával törjük át.

A túróhoz adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vajat, majd jól habosítsuk ki. A zselatint olvasszuk fel, majd langyosan forgassuk hozzá a túrós keverékhez.

A piskótát tegyük vissza a tepsibe, majd egyenletesen kenjük rá a túrós krémet.

Készítsük el az üdítős réteget. A pudingport, cukrot és az üdítőt keverjük simára, majd folytonos keverés mellett főzzük sűrűre. Kevergetve hűtsük langyosra, majs simítsuk a sütemény tetejére. Teljes dermedésig tegyük hűvös helyre.

Szeletelve kínáljuk.