Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokhoz hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Közben adjuk hozzá a cukrot is és kb 10-15 percig keverjük magas fokozaton. Ekkor dolgozzuk bele a tejet és az olajat is.
A lisztet, kakaóport és a sütőport óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásos masszába.
A kész piskótamasszát simítsuk bele az előkészített tepsibe, majd süssük kb 20-25 percig. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve hagyjuk kihűlni!
A krémhez a zselatint áztassuk be 1 dl vízbe. Hagyjuk állni, amíg teljesen magába szívja a vizet. Közben a túrót villával törjük át.
A túróhoz adjuk hozzá a kétféle cukrot és a vajat, majd jól habosítsuk ki. A zselatint olvasszuk fel, majd langyosan forgassuk hozzá a túrós keverékhez.
A piskótát tegyük vissza a tepsibe, majd egyenletesen kenjük rá a túrós krémet.
Készítsük el az üdítős réteget. A pudingport, cukrot és az üdítőt keverjük simára, majd folytonos keverés mellett főzzük sűrűre. Kevergetve hűtsük langyosra, majs simítsuk a sütemény tetejére. Teljes dermedésig tegyük hűvös helyre.
Szeletelve kínáljuk.