Fanta szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 1 dl étolaj
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 12 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 80 g vaníliás pudingpor
- 7 dl fanta szénsavas üdítő
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.
Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.