Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fanta szelet recept

Fanta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 4 evőkanál liszt
    • 6 g sütőpor
    • 1 dl étolaj

    A krémhez:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg tehéntúró
    • 12 g vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    A mázhoz:

    • 80 g vaníliás pudingpor
    • 7 dl fanta szénsavas üdítő
    • 4 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.

    Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.

    Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt készre sütjük.

    A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.

    A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.

    Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá