Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-csokis-diós szelet recept

Vaníliás-csokis-diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*39 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 18 dkg kristálycukor
    • 22,5 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 8-10 evőkanál baracklekvár
    • 20 dkg csokoládé
    • 30 dkg darát dió
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 6 g sütőpor
    • 0,5 dl rum
    • 3 dl tejföl 20°%-os
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor

    A vaníliás krémhez:

    • 2 cs vanília ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 12 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    A tetejére:

    • 5 dkg tortadara

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal összedolgozzuk.

    Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.

    A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval ,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.

    Tortadarával megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá