Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márkodi diós szelet recept

Márkodi diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek cukor
    • 6 ek átszitált finomliszt
    • csipet só

    Krém:

    • 5 ek cukor
    • 2 dl víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek cukor-szükség esetén
    • 5 ek liszt
    • 4 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 6 ek darált dió

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 6 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.

    A sárgához adjuk a hab egyharmadát és a lisztet, majd jól összekeverjük. A többi habbal óvatosan fellazítjuk a masszát, majd sütőpapíros tepsibe öntjük.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapra vágjuk.

    A krémhez 5 ek cukrot karamelizálunk, majd felöntjük a vízzel, megvárjuk, amíg a karamell felolvad teljesen és a tűzről levéve kissé kihűtjük.

    Egy tálban a lisztet simára keverüjk a tejjel és állandó kavargatás közben a karamelizált cukorhoz adjuk. Lassú tűzön állandóan keverve hozzáadjuk a citromhéjat és a vajat, ha szükséges a maradék 2 ek cukrot és sűrűre főzzük.

    Külön tálba kivesszük a krém 1/4 résztét, majd a többihez keverjük a darált diót.

    A diós töltelékkel megtöltjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot, majd bevonjuk a dió nélküli krémmel.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá