Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 6 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgához adjuk a hab egyharmadát és a lisztet, majd jól összekeverjük. A többi habbal óvatosan fellazítjuk a masszát, majd sütőpapíros tepsibe öntjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor két lapra vágjuk.
A krémhez 5 ek cukrot karamelizálunk, majd felöntjük a vízzel, megvárjuk, amíg a karamell felolvad teljesen és a tűzről levéve kissé kihűtjük.
Egy tálban a lisztet simára keverüjk a tejjel és állandó kavargatás közben a karamelizált cukorhoz adjuk. Lassú tűzön állandóan keverve hozzáadjuk a citromhéjat és a vajat, ha szükséges a maradék 2 ek cukrot és sűrűre főzzük.
Külön tálba kivesszük a krém 1/4 résztét, majd a többihez keverjük a darált diót.
A diós töltelékkel megtöltjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot, majd bevonjuk a dió nélküli krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.