Vaníliás-csokis-diós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vaníliás-csokis-diós szelet

Hozzávalók egy 25*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg vaj
  • 6 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 8-10 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg csokoládé
  • 30 dkg darát dió
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 6 g sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl tejföl 20°%-os
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor

A vaníliás krémhez:

  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 5 dkg tortadara

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal összedolgozzuk.

Ragacsos massza lesz belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.

A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóval ,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós keveréket, majd a lekvárra simítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a langyos masszához keverjük, majd a kihűlt tésztára kenjük.

Tortadarával megszórjuk.