Fanta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A mázhoz:

  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 7 dl fanta szénsavas üdítő
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.

Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt készre sütjük.

A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.

A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.

Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!