Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-őszibarackos habos szelet recept

Vaníliás-őszibarackos habos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek finomliszt
    • 8 ek porcukor
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 30 dkg szeletelt őszibarack jól lecsepegtetve.
    • 0,5 l habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom. A sárgákhoz hozzáadom a porcukrot és robotgéppel habosra verem.

    A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A kikevert tojássárgához adom apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot.

    A masszát egy 30*35 cm-es tepsibe öntöm és megsütöm a piskótát.

    A tejben a pudingporokat keményre főzöm, majd adok hozzá cukrot és belekeverem a vaníliaaromát is. Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverem, majd hozzáadom a kész pudinghoz. A jól lecsepegtetett, szeletelt őszibarackokat belekeverem a kihűlt vaníliás krémbe.

    A már kihűlt piskótára rákenem az őszibarackos krémet. A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verem és rásimítom a barackos krém tetejére. Tetejére egy kis csokit olvasztottam.

    Kaptam egy nagyon könnyű, finom sütit, amit bátran ajánlok bárkinek.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá