Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-habos szelet recept

Epres-habos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek porcukor
    • 8 ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 3 cs szamóca ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kg eper

    Tetejére:

    • félbevágott eperszemek kb 30 db
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztának valókból sütöttem egy piskótát a szokásos módon egy 35*30 cm-es tepsiben.

    A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz.

    15 egész szamóca kivételével a többit botmixerrel pépesítettem és azt is a krémhez adtam.

    A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.

    A tejszínt kemény habbá vertem és rákentem a krém tetejére.

    Kicsit betettem a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteltem. 30 db szép szelet lett.

    Minden szelet tetejére lecsöpögtetett fél szamócát tettem díszítésként.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá