Epres-habos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 3 cs szamóca ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kg eper

Tetejére:

  • félbevágott eperszemek kb 30 db
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztának valókból sütöttem egy piskótát a szokásos módon egy 35*30 cm-es tepsiben.

A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz.

15 egész szamóca kivételével a többit botmixerrel pépesítettem és azt is a krémhez adtam.

A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.

A tejszínt kemény habbá vertem és rákentem a krém tetejére.

Kicsit betettem a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteltem. 30 db szép szelet lett.

Minden szelet tetejére lecsöpögtetett fél szamócát tettem díszítésként.

Jó étvágyat kívánok!