Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres kevert sütemény recept

Epres kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:

    • kb 20 db eper
    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 1 csomag sütőpor (12 g)
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat és forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

    Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott, kockázott epret.

    Told előmelegített sütőbe és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább.

    Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá