Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos kevert sütemény recept

Almás-mákos kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
    • 10 dkg darált mák
    • 8 dkg barna cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 1 dl olaj
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az almát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, nem csavarom ki, majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt.

    Vajjal kikent, lisztezett, 25 cm-es toraformába öntöm.

    A sütőt előmelegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát!

    Mikor kihűlt, vaníliás porcukorral meghintve kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá