Almás-mákos kevert sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az almát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, nem csavarom ki, majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt.
Vajjal kikent, lisztezett, 25 cm-es toraformába öntöm.
A sütőt előmelegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát!
Mikor kihűlt, vaníliás porcukorral meghintve kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.