Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos kevert süti recept

Almás-mákos kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg mák (darált)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 db alma
    • 2 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 1 kisebb citrom lereszelt héja
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).

    Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá