Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kevert süti recept

Diós kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 15 evőkanál víz
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • lekvár vagy dzsem a kenéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral, sütőporral elkevert liszttel és a dióval jól kidolgozzuk.

    A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztes-tojássárgás keverékhez.

    Egy 30*35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt a piskóta, akkor két lapba vágjuk, megkenjük a lekvárral vagy tetszőleges krémmel és rátesszük a másik lapot.

    Felszeleteljük, porcukorral megszórhatjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá