Hajtogatott mákos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- csipet só
- 1 tojás
- kb 0,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
Kenéshez:
- kb 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük.
A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is.
A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, amekkorára csak tudjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk alaposan a cukrozott mákkal. Mintha egy könyvet hajtanánk össze, a jobb és bal oldalát is középre hajtjuk.
Ekkor megkenjük újból olvasztott vajjal és megszórjuk mákkal, majd a felső részét középig lehajtjuk és az alsó részét középig felhajtjuk.
Ekkor megint megkenjük vajjal, majd újabb adag mákot szórunk rá és félbe hajtjuk.
Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kb 30 perc alatt megsütjük (légkeverés nélkül).
Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »