Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük.
A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is.
A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, olvasztott vajat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, amekkorára csak tudjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk alaposan a cukrozott mákkal. Mintha egy könyvet hajtanánk össze, a jobb és bal oldalát is középre hajtjuk.
Ekkor megkenjük újból olvasztott vajjal és megszórjuk mákkal, majd a felső részét középig lehajtjuk és az alsó részét középig felhajtjuk.
Ekkor megint megkenjük vajjal, majd újabb adag mákot szórunk rá és félbe hajtjuk.
Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kb 30 perc alatt megsütjük (légkeverés nélkül).
Ha langyosra hűlt, akkor felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.