Diós kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 evőkanál víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • lekvár vagy dzsem a kenéshez

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral, sütőporral elkevert liszttel és a dióval jól kidolgozzuk.

A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztes-tojássárgás keverékhez.

Egy 30*35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a piskóta, akkor két lapba vágjuk, megkenjük a lekvárral vagy tetszőleges krémmel és rátesszük a másik lapot.

Felszeleteljük, porcukorral megszórhatjuk és tálaljuk.