Almás-mákos kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg mák (darált)
  • 4 tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.