Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert almás recept

Kevert almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg (barna)cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 30-40 dkg alma
    • 2 kk fahéj
    • mazsola (rumban megáztattam)
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadtam a leresztelt almát, mazsolát, fahéjat és elkevertem, majd beleszitálom a sütőporos lisztet.

    A masszát egyneművé kevertem és vajazott, lisztezett 22*38 cm-es tepsibe öntöttem.

    190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 20 percig) sütöttem. Kihűlés után csokival bevonom vagy porcukorral meghintem.

    Tipp:

    Sütés előtt a tésztára durvára tört diót is szórhatunk. Úgy is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá