Kevert almás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Kevert almás

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg (barna)cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30-40 dkg alma
  • 2 kk fahéj
  • mazsola (rumban megáztattam)
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadtam a leresztelt almát, mazsolát, fahéjat és elkevertem, majd beleszitálom a sütőporos lisztet.

A masszát egyneművé kevertem és vajazott, lisztezett 22*38 cm-es tepsibe öntöttem.

190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 20 percig) sütöttem. Kihűlés után csokival bevonom vagy porcukorral meghintem.

Tipp:

Sütés előtt a tésztára durvára tört diót is szórhatunk. Úgy is nagyon finom.