Epres kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres kevert sütemény

Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:

  • kb 20 db eper
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat és forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott, kockázott epret.

Told előmelegített sütőbe és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább.

Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.