Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós kevert recept

Epres-túrós kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomlisz
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja és leve
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl olaj
    • 175 g 20 %-os tejföl
    • csipet só

    Túrós részhez:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál búzadara (ha lágy lenne akkor plusz 1 evőkanál darát lehet hozzá tenni)
    • ízlés szerint gyümölcs a tetejére

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat, cukrokat, citrom héját és levét alaposan kihabosítjuk, majfd hozzáadjuk a tejfölt, olajat és elkeverjük.

    Belekeverjük a tojásos masszába a sütőporos lisztet és kicsit sűrűbb tésztát keverünk belőle.

    A masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és elsimítjuk.

    A túrót a cukorral és a búzadarával jól elkeverjük. Ha lágy lenne a massza, akkor adjunk még hozzá darát. Ízlés szerint keverhetünk bele vaníliát, citromhéjat és levet.

    A túrós masszát pöttyszerűen a tésztára halmozzuk egy kanállal, majd megszórjuk bőven aprított gyümölccsel.

    180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá