Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stolwerck szelet recept

Stolwerck szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 gramm sütőpor
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 15 dkg kristálycukor
    • 3,5 dl tej
    • 1 dl víz
    • 60 gramm vaníliás pudingpor
    • 1 ek finomliszt
    • 20 dkg vaj

    A tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 kocka keserű csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.

    Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, majd egy 20*34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük 180 fokon kb 7 perc alatt.

    A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig keverjük amíg feloldódik a kaaramell. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
    Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.

    Betöltjük a lapokat a kihűtött krémmel.

    2 kocka étcsokoládét külön felolvasztunkk pici étolajjal.

    A maradék 3 kocka keserű csokoládét a fehérrel együtt és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.

    A maradék sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk. Másnap szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá