Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Viktória szelet recept

Viktória szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 8 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • 3 ek liszt
    • 6 g sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert habja

    Krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 500 ml tej
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Hab a tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek baracklekvár
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.

    A cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.

    A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.

    A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam meg.

    Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá