Viktória szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Viktória szelet

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek liszt
  • 6 g sütőpor
  • 4 tojás felvert habja

Krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 500 ml tej
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

Hab a tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 2 ek baracklekvár
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

A tésztához tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport is.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk 180 fokon, egymás után 8-10 perc alatt.

A cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat és a tejet kikeverjük, majd gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat.

A lapokat hosszában ketté vágjuk és a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.

A tojás fehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk. Én csokoládé forgáccsal szórtam meg.

Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.