Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeg szelet recept

Részeg szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Főzött krémes töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 dl tej

    Tojáshabos fedőrész:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 evőkanál porcukor

    Díszítés:

    • kakópor
    • zöld színű csokoládé levél

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

    Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

    A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

    Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

    Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.

    Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá