Részeg szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
Piskóta:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Főzött krémes töltelék:

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

Tojáshabos fedőrész:

  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor

Díszítés:

  • kakópor
  • zöld színű csokoládé levél

Elkészítése:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

Elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.

Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.