Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kati szelet recept

Kati szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg sertészsír
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 175 gramm tejföl
    • csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 15 dkg darált háztartási keksz
    • 5 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
    • 3 evőkanál rumaroma
    • 1 összetört lap

    Lapok kenéséhez:

    • lekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük 181 fokon kb 10-12 perc alatt.

    Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, aromát, majd egy kihűlt lapot belemorzsolunk, végül a darált háztartási kekszet.

    Összeállítás: Az egyik lapot lekvárral lekenjük, erre kerül a töltelék, majd a szintén lekvárral lekent lappal zárjuk.

    Tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be.

    Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!

    Tipp:

    A kekszmorzsát azért adom hozzá, hogy a töltelék a két lap között magasabb legyen. A tölteléknél jól kenhető masszát kell kapni, melyet lekvár és/vagy rum hozzáadásával korrigálhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá