Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kati szelet recept

Kati szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg sertészsír
    • 3 tojássárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • kb 3 dl tej

    A töltelékhez:

    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek Extra Jam (lekvár) vagy dzsem (lehetőleg barack)
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 ml rumaroma
    • kb 2 dl tej
    • vanília ízlés szerint

    A tetejére:

    • 3 tojásfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A zsírt kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

    3 egyenlő részre osztjuk és kettőt kinyújtjuk a tepsi méretére, a harmadik maradhat vastagabb, az a töltelékbe kell. Egy tepsi hátulját enyhén megvajazzuk/lisztezzük és a lapokat egyenként kisütjük előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt.

    Inkább világos maradjon a tészta, amikor a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki. A kisült lapokat egymásra rakva félretesszük.

    Az egyik kisült lapot apró darabokra összetördeljük, beletesszük egy tálba. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük, meglocsoljuk vele az összetördelt lapot. Hozzáadjuk a baracklekvárt, a rumaromát és a kakaóport, jól összekeverjük.

    A vajat a porcukorral simára keverjük, majd összekeverjük a kakaós-barackos masszával.

    Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, erre ráhelyezzük a másik lapot és nagyon picit rányomkodjuk.

    A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük a gőz felett (kb 20-25 perc alatt).

    Ezzel a habbal óvatosan bevonjuk a sütemény tetejét. Amíg még meleg a hab, addig reszelünk a tetejére csokoládét vagy ha kihűlt, csorgassuk meg olvasztott csokival.

    A süteményt másnap szeleteljük forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek