Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótetős-lekváros szelet recept

Diótetős-lekváros szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 28 dkg finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 0,5 citrom leve

    Töltelék:

    • kb fél üveg baracklekvár (vagy más savanykás lekvár)

    Tetejére:

    • 10 dkg dió
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a citrom levét, majd jól elekeverjük az egészet.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kevés habbal lazítunk a vajas masszán, majd a többi habot lazán hozzáforgatjuk.

    Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a dió és a kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.

    180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk és gazdagon megkenjük baracklekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá