Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Osztrák szelet recept

Osztrák szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 14 dkg cukor
    • 14 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg liszt
    • 12 g sütőpor

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kemény habbá verve)
    • 15 dkg cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 15 dkg dió (vagy kókuszreszelék)
    • ízlés szerint lekvár

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.

    Jól összegyúrom, majd a kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom. Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár.

    Ezután a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.

    Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.

    Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott és megtörölt késsel szépen lehet szelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá