Osztrák szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Osztrák szelet

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 12 g sütőpor

Tetejére:

  • 4 tojásfehérje (kemény habbá verve)
  • 15 dkg cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 15 dkg dió (vagy kókuszreszelék)
  • ízlés szerint lekvár

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.

Jól összegyúrom, majd a kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom. Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár.

Ezután a tojásfehérjét kemény habbá kell verni, óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.

Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.

Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott és megtörölt késsel szépen lehet szelni.