Kati szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 175 gramm tejföl
  • csipet só

Töltelék:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 1 összetört lap

Lapok kenéséhez:

  • lekvár

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk és a tepsi hátán külön-külön megsütjük 181 fokon kb 10-12 perc alatt.

Közben elkészítjük a tölteléket: a vajat a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, aromát, majd egy kihűlt lapot belemorzsolunk, végül a darált háztartási kekszet.

Összeállítás: Az egyik lapot lekvárral lekenjük, erre kerül a töltelék, majd a szintén lekvárral lekent lappal zárjuk.

Tetejét a gőz felett felolvasztott csokoládéval vonjuk be.

Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!

Tipp:

A kekszmorzsát azért adom hozzá, hogy a töltelék a két lap között magasabb legyen. A tölteléknél jól kenhető masszát kell kapni, melyet lekvár és/vagy rum hozzáadásával korrigálhatunk.