Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 9 púpos ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 3 ek kakaópor

    Túrókrém:

    • fél kg túró
    • 3 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • 10 dkg tejcsoki
    • 2 ek vaj

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.

    Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.

    A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.

    180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).

    A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.

    Tipp:

    Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá