Boci szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 9 púpos ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

Túrókrém:

  • fél kg túró
  • 3 ek búzadara
  • 1 tojás
  • 8-10 ek cukor vagy ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 10 dkg tejcsoki
  • 2 ek vaj

Elkészítése:

Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.

Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.

A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).

A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.

Tipp:

Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!