Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsibe:
Tészta:
Túrókrém:
Tetejére:
Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat, majd pedig a sütőpor-liszt-kakaópor keveréket. Ezután apránként, laza mozdulatokkal, beledolgozzuk a habbá vert fehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverjük és egy kanál segítségével tetszés szerinti gombócokat (pöttyöket) halmozunk, szorosan egymás mellé a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben, bő fél óra alatt készre sütjük (tűpróbáig).
A mázhoz a csokit olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a vajat. Ha kissé kihűlt a süti, vonjuk be a csokimázzal.
Édesítőszerrel vagy mézzel is elkészíthető! Csokimáz nélkül is isteni!