Stolwerck szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 6 gramm sütőpor
  • kb 1 dl tej

Krém:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 60 gramm vaníliás pudingpor
  • 1 ek finomliszt
  • 20 dkg vaj

A tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 kocka keserű csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.

Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, majd egy 20*34 cm-es tepsi hátoldalán megsütjük 180 fokon kb 7 perc alatt.

A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és addig keverjük amíg feloldódik a kaaramell. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.

Betöltjük a lapokat a kihűtött krémmel.

2 kocka étcsokoládét külön felolvasztunkk pici étolajjal.

A maradék 3 kocka keserű csokoládét a fehérrel együtt és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk vele a süteményt.

A maradék sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira. Egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk. Másnap szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!