Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók
    egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:
    • 40 dkg liszt
    • 1 csapott tk szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 2 ek méz
    • 2 ek kakaópor
    • 5 dkg vaj
    Puncsos krém:
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs puncs pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg vaj/margarin
    • 1 ek rum vagy aroma
    Vaníliás krém:
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg vaj/margarin

    Tetejére:

    • csokimáz (10 dkg étcsoki és 70 g tejszín, 40 g fehércsoki és 20 g tejszín a díszítéshez)

    Elkészítése:

    Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, tojásokat, cukrot, mézet, kakaóport és a szódabikarbónát.

    A lisztet egy edénybe mérjük és a kakaós keveréket ráöntjük. Elkezdjük összedolgozni kanállal vagy spatulával és amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel összegyúrjuk. Vigyázat, ragadni fog a tészta!

    Lisztezett felületen 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Mindegyik tésztacipót lisztezett felületen kinyújtjuk kb 20*30 cm-es lappá és tepsi hátán 190 fokon sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

    A krémekhez a cukrot és pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A puncsoshoz hozzáadjuk a rumot vagy aromát. Még langyosan mindkét ízű pudingot kihabosítjuk a vajjal vagy margarinnal.

    Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a puncsos krémet, lapot teszünk rá és erre kenjük a vaníliás krémet, majd befedjük az utolsó lappal.

    Nehezéket teszünk rá és egy éjszakát állni hagyjuk.

    Másnap elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük. Amint a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá