Omlós almás pite recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 púpos ek tejföl
Töltelék:
- 2,5 kg lereszelt savanykás alma
- fahéj
- kevés citromhéj
- vaníliás cukor
- édesítés ízlés szerint
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Becsomagoljuk és hideg helyre tesszük 1 órára.
A lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és a vajon megpároljuk, majd megszórjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral ha szükséges.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleterítjük az egyik kinyújtott tésztát. Rásimítjuk a kihűlt almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »