Omlós almás pite recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 púpos ek tejföl
Töltelék:
- 2,5 kg lereszelt savanykás alma
- fahéj
- kevés citromhéj
- vaníliás cukor
- édesítés ízlés szerint
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Becsomagoljuk és hideg helyre tesszük 1 órára.
A lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és a vajon megpároljuk, majd megszórjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral ha szükséges.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleterítjük az egyik kinyújtott tésztát. Rásimítjuk a kihűlt almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »