Omlós almás pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 púpos ek tejföl
Töltelék:
- 2,5 kg lereszelt savanykás alma
- fahéj
- kevés citromhéj
- vaníliás cukor
- édesítés ízlés szerint
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Becsomagoljuk és hideg helyre tesszük 1 órára.
A lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és a vajon megpároljuk, majd megszórjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral ha szükséges.
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleterítjük az egyik kinyújtott tésztát. Rásimítjuk a kihűlt almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.