Omlós almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
  • 2 tojássárgája
  • 2 púpos ek tejföl

Töltelék:

  • 2,5 kg lereszelt savanykás alma
  • fahéj
  • kevés citromhéj
  • vaníliás cukor
  • édesítés ízlés szerint
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Becsomagoljuk és hideg helyre tesszük 1 órára.

A lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és a vajon megpároljuk, majd megszórjuk a fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral ha szükséges.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleterítjük az egyik kinyújtott tésztát. Rásimítjuk a kihűlt almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️