Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 38*22 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliàs cukor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • mazsola (ízlés szerinti mennyiség)

    Kenéshez:

    • tojás

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.
    A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk.

    2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.

    Az almákat kicsumàzzuk, meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.

    A pihentetett tésztákat lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk, rászórjuk a dió màsik felét. A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villàval a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással a tetejét megkenjük.

    Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá