Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • ízlés szerint cukor
    • fahéj
    • kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk és ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
    Ezután kinyomkodjuk a levét, majd darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a levét.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket.

    A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, hogy biztosítsuk az egyenletességét a sütinknek.

    Tojássárgájával megkenjük, majd egy villa segítségével díszítjük.

    Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá