Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa)
    • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) és a leve
    • 25 dkg margarin

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • fahéj (ízlés szerint)
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a szoba hőmérsékletű margarint és az egészet jól összemorzsoljuk. Belereszeljük a citromhéját és hozzákeverjük a sütőport is.

    A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat és jól eldolgozzuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük 30 percig becsomagolva.

    Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük és a levét kissé kinyomkodjuk.

    Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.

    A citrom levét 3 evőkanál porcukorral, fahéjjal összekeverjük ésezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.

    Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk a tésztából.

    A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb 45 perc alatt készre sütjük.

    Tetejét porcukorral meghintjük és szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá