Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 dl tejföl
    • csipet só
    • 10 dkg kristálycukor

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 10 dkg mazsola (elhagyható)
    • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
    • őrölt fahéj

    A tetejére:

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

    A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

    A mazsolát beáztatjuk.

    A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. Tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, majd befedjük a másik lappal.

    Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Az almás-mákos piténél annyi a különbség az almáshoz képest, hogy a reszelt alma tetejére darált mákot és porcukrot szórunk ízlésünknek megfelelően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá