Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg zsír
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kis pohár tejföl (130 g)
    • csipet só
    • kb 15 dkg kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 2 kg reszelt alma
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • cukor almától függően
    • 2 cs vaníliás cukor
    • egy kicsi búzadara a tepsi szórásához

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztának hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk (tejföllel lehet korrigálni a tészta állagát, ha szükséges).

    A tésztát elfelezzük és kinyújtjuk.

    Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a zsírozott, búzadarával megszórt 35*30 cm-es tepsit, rátesszük az ízesített és kinyomkodott almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

    A felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. Közepes lángon sütjük kb 30 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá