Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek cukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 ml tejszín

    Töltelék:

    • 1-1,5 kg alma
    • ízlés szerint kekszmorzsa
    • ízlés szerint fahéj
    • 2 ek cukor
    • 1/2 citrom

    Elkészítése:

    Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor), ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 egész tojás és 1 tojássárgája (a fehérjét a tetejére használjuk fel). Az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejszínnel lehet a tésztát lazítani. Nekem kb fél dl ment bele.

    Közepes tepsibe nyomkodjuk a tészta felét. Ezt megszórjuk nagyjából 1 maréknyi darált keksszel.

    Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral, fél citrom levét ráfacsarjuk, majd megszórjuk tetszés szerint fahéjjal és jól elkeverjük.

    Ezt a tölteléket kenjük rá a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük az almát vele.

    Tetejét megkenjük a megmarad tojásfehérjével és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy sütés közben a gőz távozhasson. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

    Ha kihűlt akkor szeleteljük és porcukorral megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá