Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókifli nagyi lekvárjával recept

Hókifli nagyi lekvárjával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • tejföl (2 dl-nél nem több)
    • pici só

    Tölteléknek:

    • lekvár, sütőlekvár

    A forgatáshoz:

    • 25 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrom annyi tejföllel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 3-4 részre osztom és negyed óráig hűvös helyen pihentetem. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A korongok szélére egy kis darab lekvárt teszek.

    Én a nagyi tömörebb baracklekvárját használtam, de bármilyen keményebb lekvár jó bele. (Tényleg csak kis darab kell belőle, mert ahogy felcsavarjuk a tésztát, a nagyobb darabokon megnyúlik és kiszakad vagy túl dundi kiflit kapunk.)

    A tésztát felcsavarom és kis kifliket formázok belőle. Sütőfóliával letakart tepsibe sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben közepes lángon addig sütöm, míg a kiflik alja enyhén barna nem lesz. Ha a kifli még puha, de a talpa már halvány barna, akkor jó, különben túl kemény vagy száraz lesz, amikor kihűl.

    A még meleg kifliket megforgatom a vaníliás porcukorban.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá