Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept

Dátum: 2025-12-05 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sütemény. Ezek a sütik egyszerű alapanyagokból készülnek, mégis elegánsak és mutatósak az ünnepi asztalon. A válogatásban olyan krémes, mézes, diós és gyümölcsös desszerteket gyűjtöttünk össze, amelyek már sok családban bizonyítottak. A receptek között találunk klasszikus szeleteket és könnyedebb ízvilágú süteményeket is. Ha szeretnénk az ünnepeket gondtalanabbá tenni, ezekkel a sütikkel biztos alapot teremthetünk a vendégváráshoz.

  • Karácsony közeledtével sokan keresünk olyan süteményeket, amelyek finomak, szépek, és előre is elkészíthetők. Ez a válogatás pontosan ezt a célt szolgálja, hiszen 25 olyan vendégváró süteményt gyűjtöttünk össze, amelyek nem igényelnek bonyolult technikát.

    A listában megtalálhatók klasszikus mézes-kakaós szeletek, friss gyümölcsös krémesek és diós, gesztenyés variációk is. Mindegyik recept stabil, kipróbált alap, így bátran beilleszthetjük az ünnepi menübe. A krémes rétegek és illatos tészták együtt igazi karácsonyi hangulatot teremtenek.

    Ezek a sütik alkalmasak nagyobb vendégseregre is, mert jól szeletelhetők és szépen tálalhatók. A válogatás segítségével könnyen összeállíthatjuk azt az édességsort, amely minden ízlést lefed.

    A receptek többsége előző nap is elkészíthető, így az ünnep napján kevesebb a teendő. A sütemények változatos ízei és textúrái garantálják, hogy mindenki találjon kedvére valót. Ezzel a gyűjteménnyel szeretnénk megkönnyíteni a karácsonyi készülődést, hogy az asztalon olyan sütemények sorakozzanak, amelyek valóban örömet okoznak.

    1. Túrós-narancsos mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
    Tészta:

    • 55 dkg finomliszt
    • 10 dkg méz
    • 10 dkg zsír
    • 20 dkg porcukor
    • tojás
    • 1 kk fahéj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tejföl

    Krém:

    • 40 dkg krémes túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 narancs héja és leve
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél üveg narancs vagy barack lekvár

    Tetejére:

    • 20 dkg fehércsokoládé
    • 2-3 ek olaj
    • 1 ek vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Viktória szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 8 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg darált dió
    • 3 ek liszt
    • 6 g sütőpor
    • tojás felvert habja

    Krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 500 ml tej
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek liszt
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj

    Hab a tetejére:

    • tojásfehérje
    • 2 ek baracklekvár
    • 10 dkg cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Diós mézes vaníliás krémmel recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • tojás
    • 5 dkg margarin
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tej
    • 2 evőkanál méz
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 30 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj

    Máz:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Kétkrémes mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • tojás
    • 3 ek porcukor
    • 4 ek langyos méz
    • 50 g vaj
    • 450 g liszt
    •  5+2 ek tej
    • 1 csapott ek szódabikarbóna
    • pár csepp citromlé
    • 2 ek kakaópor

    Kémhez

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaó

    Mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • fél citrom leve
    • 20 dkg porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Jin-jang szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
    Tészta:

    • tojás
    • 150 g porcukor
    • 80 g puha zsír
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek tej
    • fél cs sütőpor
    • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
    • 3 ek liszt
    • 1,5 l tej
    • 6 ek cukor
    • 25 dkg margarin

    Továbbá:

    • kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
    • 200 g étcsokoládé
    • 6 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Gesztenyés-mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Lapokhoz:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál méz
    • tojás
    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 kiskanál szódabikarbóna

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 50 dkg gesztenyepüré
    • rumaroma ízlés szerint
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl habtejszín
    • (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Hófehérke szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    A tésztához

    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 3/4 csomag sütőpor (kb. 8 g)
    • tojás
    • néhány evőkanál tejföl

    A krémhez

    • 4 evőkanál finomliszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére

    • 1 evőkanál porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Anna szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    • tojás
    • 2 dkg szalalkáli
    • 35-40 dkg finom liszt
    • 1,5 dl kávé
    • 6 dkg kristálycukor
    • 6 dkg zsír

    A krémhez:

    • 2 dl tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 dkg finom liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Mákos krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:

    • 50 dkg finomliszt
    • 7 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • tojássárgája
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg egész mák

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 1 liter tej
    • 20 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Máz:

    • 15 dkg tejcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg fehércsokoládé
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Gyöngyi szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • tojás
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 2 dl tejföl kb

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 tasak puncs ízű pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • 15 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    11. Citromos vendégváró szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Barna lap

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg zsír
    • tojás
    • 1 dkg szalakáli
    • 1 dkg kakaó
    • kevés tej (amennyit felvesz a tészta összeállításához)

    Piskóta

    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • 13 dkg liszt

    Krém

    • 4 dl tej
    • 5 evőkanál liszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • fél citrom leve

    Citrommáz

    • 20 dkg porcukor
    • tojásfehérje
    • fél citrom leve

    Díszítéshez

    • apróra vágott pisztácia

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    12. Diós-krémes szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • tojás
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek darált dió
    • 3 ek finomliszt
    • 6 g sütőpor

    Krém:

    • 3,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 3 ek kristálycukor
    • 1/2 marék egész dió

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    13. Kókuszos krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    A lapokhoz:

    • 25 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 5 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • tojás
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek tej
    • 1 dkg szalalkáli

    A krémhez:

    • 3 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 1 liter tej
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A mázhoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj
    • 1 ek kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    14. Gesztenyés mézes krémes recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A mézes laphoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 1 púpos ek kakaó
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • tojás
    • 40 dkg liszt
    • 1 csapott mk sütőpor
    • 2 csapott mk szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg puha vaj/margarin
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 5 cl rum
    • 5 dl habtejszín
    • 1 csapott ek zselatin

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    15. Csíkos szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók kb. 30 szelethez:

    Diós tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • 5 ek darált dió
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 mk szódabikarbóna
    • tojás
    • 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Mákos tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
      5 ek darált mák
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Kakaós tésztához:

    • 5 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • csipet só
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • tojás
    • 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 8 ek búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    16. Erdei gyümölcsös krémes szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók
    A lapokhoz

    • 500 g finomliszt
    • 1 púpos mokkáskanál sütőpor
    • tojás
    • 80 g vaj
    • 160 g tejföl
    • 160 g cukor

    A fehér krémhez

    • 500 ml tej
    • 100 g cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 70 g étkezési keményítő
    • 200 g vaj

    A gyümölcsös krémhez

    • 450 g erdei gyümölcs (vagy málna, eper ízlés szerint)
    • 100 g cukor
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

    Díszítéshez

    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    17. Pompás szelet Eta módra recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • tojás
    • 24 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 14 dkg darált dió
    • 10 g sütőpor
    • 4 ek víz

    A krémhez:

    • 14 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 27 dkg kristály cukor
    • 20 dkg csokoládé
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg margarin
    • 5 dl ribizlidzsem
    • 20 dkg piskóta tallér

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    18. Lajcsi szelet mézes tésztával recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók

    A tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 5 dkg vaj
    • 40 dkg liszt
    • 2 mokkáskanál szódabikarbóna

    A vaníliás krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    A puncsos krémhez

    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    A csokimázhoz

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    19. Angelika álma recept

    Hozzávalók:

    Tészta hozzávalók:

    • 2 evőkanál méz
    • 2 evőkanál kakaópor
    • tojás
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt

    Krém hozzávalók:

    • 1 liter tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • (opcionálisan: 1–2 evőkanál étolaj a csokoládé hígításához)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    20. Kókuszos, vaníliás krémes sütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • tojásfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 20 dkg csokoládé
    • 5 dkg vaj

    Tetejére:

    • 5 dkg reszelt csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    21. Letti szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg puha vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1,5 ek kakaó
    • 2 tk fahéj
    • tojássárgája
    • fél csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 60 g darált dió
    • 3 ek tejföl

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 3,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg puha vaj
    • (1 dl krémlikőr)
    • 4 ek tejszín

    Továbbá:

    • 60g tejcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    22. Kapucíner szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • tojás
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál capuccino por

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    23. Parlament szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • tojásfehérje
    • 14 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 7 evőkanál darált dió
    • 1 tasak sütőpor
    • 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 14 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 ml víz
    • 4 dl habtejszín
    • 10 g zselatin

    Az összeállításhoz:

    • 20 dkg háztartási, szögletes keksz
    • 30 dkg nutella
    • 1 dl kávé

    A tetejére:

    • 1 púpozott evőkanál kakaópor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    24. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • tojás
    • 4 ek cukor
    • 3 ek finomliszt
    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • 0,5 dl étolaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag kókuszos pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 1 ek zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 2,5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)

    Tetejére:

    • 2 ek kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    25. Diós-csokis, lekváros szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • tojás
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
    • kb 1 dl tej

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg darált keksz
    • 1 tk rumaroma
    • kb 30 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 70 g étcsokoládé
    • 70 ml tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá