Karácsony közeledtével sokan keresünk olyan süteményeket, amelyek finomak, szépek, és előre is elkészíthetők. Ez a válogatás pontosan ezt a célt szolgálja, hiszen 25 olyan vendégváró süteményt gyűjtöttünk össze, amelyek nem igényelnek bonyolult technikát.
A listában megtalálhatók klasszikus mézes-kakaós szeletek, friss gyümölcsös krémesek és diós, gesztenyés variációk is. Mindegyik recept stabil, kipróbált alap, így bátran beilleszthetjük az ünnepi menübe. A krémes rétegek és illatos tészták együtt igazi karácsonyi hangulatot teremtenek.
Ezek a sütik alkalmasak nagyobb vendégseregre is, mert jól szeletelhetők és szépen tálalhatók. A válogatás segítségével könnyen összeállíthatjuk azt az édességsort, amely minden ízlést lefed.
A receptek többsége előző nap is elkészíthető, így az ünnep napján kevesebb a teendő. A sütemények változatos ízei és textúrái garantálják, hogy mindenki találjon kedvére valót. Ezzel a gyűjteménnyel szeretnénk megkönnyíteni a karácsonyi készülődést, hogy az asztalon olyan sütemények sorakozzanak, amelyek valóban örömet okoznak.
1. Túrós-narancsos mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 22*37 cm-es tepsihez/sütőkerethez:
Tészta:
- 55 dkg finomliszt
- 10 dkg méz
- 10 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- tojás
- 1 kk fahéj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
Krém:
- 40 dkg krémes túró
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 narancs héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- fél üveg narancs vagy barack lekvár
Tetejére:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 2-3 ek olaj
- 1 ek vaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Viktória szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- 6 g sütőpor
- tojás felvert habja
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 500 ml tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- tojásfehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Diós mézes vaníliás krémmel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- tojás
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 30 dkg finomliszt
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Kétkrémes mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- tojás
- 3 ek porcukor
- 4 ek langyos méz
- 50 g vaj
- 450 g liszt
- 5+2 ek tej
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 ek kakaópor
Kémhez
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Jin-jang szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
Tészta:
- tojás
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél cs sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Továbbá:
- kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
- 200 g étcsokoládé
- 6 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Gesztenyés-mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 5 dl tej
- 4 evőkanál enyhén púpozott liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 dkg gesztenyepüré
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
- (vagy ha van bevált csokimáz recepted, akkor az)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Hófehérke szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3/4 csomag sütőpor (kb. 8 g)
- tojás
- néhány evőkanál tejföl
A krémhez
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 1 evőkanál porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Anna szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- tojás
- 2 dkg szalalkáli
- 35-40 dkg finom liszt
- 1,5 dl kávé
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg zsír
A krémhez:
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg finom liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Mákos krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:
- 50 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- tojássárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 5 dkg egész mák
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Máz:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehércsokoládé
- 3 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Gyöngyi szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 20 dkg porcukor
- tojás
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 dl tejföl kb
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tasak puncs ízű pudingpor
- 5,5 dl tej
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Citromos vendégváró szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Barna lap
- 25 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- tojás
- 1 dkg szalakáli
- 1 dkg kakaó
- kevés tej (amennyit felvesz a tészta összeállításához)
Piskóta
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál víz
- 13 dkg liszt
Krém
- 4 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél citrom leve
Citrommáz
- 20 dkg porcukor
- tojásfehérje
- fél citrom leve
Díszítéshez
- apróra vágott pisztácia
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Diós-krémes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- tojás
- 4 ek porcukor
- 4 ek darált dió
- 3 ek finomliszt
- 6 g sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 ek kristálycukor
- 1/2 marék egész dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
13. Kókuszos krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A lapokhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- tojás
- 1 ek tejföl
- 1 ek tej
- 1 dkg szalalkáli
A krémhez:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1 liter tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
- 1 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
14. Gesztenyés mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A mézes laphoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 púpos ek kakaó
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- tojás
- 40 dkg liszt
- 1 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 5 dl habtejszín
- 1 csapott ek zselatin
Recept ide kattintva folytatódik »»»
15. Csíkos szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 30 szelethez:
Diós tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- 5 ek darált dió
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk szódabikarbóna
- tojás
- 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Mákos tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
5 ek darált mák - csipet só
- fél citrom reszelt héja
- 1 mk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Kakaós tésztához:
- 5 ek liszt
- 5 ek porcukor
- csipet só
- 1 mk szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- tojás
- 1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Krémhez:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
16. Erdei gyümölcsös krémes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A lapokhoz
- 500 g finomliszt
- 1 púpos mokkáskanál sütőpor
- tojás
- 80 g vaj
- 160 g tejföl
- 160 g cukor
A fehér krémhez
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 70 g étkezési keményítő
- 200 g vaj
A gyümölcsös krémhez
- 450 g erdei gyümölcs (vagy málna, eper ízlés szerint)
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítéshez
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
17. Pompás szelet Eta módra recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- tojás
- 24 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 14 dkg darált dió
- 10 g sütőpor
- 4 ek víz
A krémhez:
- 14 dkg liszt
- 9 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 27 dkg kristály cukor
- 20 dkg csokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 5 dl ribizlidzsem
- 20 dkg piskóta tallér
Recept ide kattintva folytatódik »»»
18. Lajcsi szelet mézes tésztával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A puncsos krémhez
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A csokimázhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
19. Angelika álma recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalók:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
Krém hozzávalók:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- (opcionálisan: 1–2 evőkanál étolaj a csokoládé hígításához)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
20. Kókuszos, vaníliás krémes sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 7 ek cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 5 dl habtejszín
Továbbá:
- 20 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- 5 dkg reszelt csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
21. Letti szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1,5 ek kakaó
- 2 tk fahéj
- tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 60 g darált dió
- 3 ek tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csomag vaníliás cukor
- 3,5 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- (1 dl krémlikőr)
- 4 ek tejszín
Továbbá:
- 60g tejcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
22. Kapucíner szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál capuccino por
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
23. Parlament szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)
A krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 14 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 ml víz
- 4 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Az összeállításhoz:
- 20 dkg háztartási, szögletes keksz
- 30 dkg nutella
- 1 dl kávé
A tetejére:
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
24. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- tojás
- 4 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)
Tetejére:
- 2 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
25. Diós-csokis, lekváros szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 70 g étcsokoládé
- 70 ml tejszín


























