Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jin-jang szelet recept

Jin-jang szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*30 cm-es süteményhez:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 80 g puha zsír
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek tej
    • fél cs sütőpor
    • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
    • 3 ek liszt
    • 1,5 l tej
    • 6 ek cukor
    • 25 dkg margarin

    Továbbá:

    • kb 50 dkg vajas vagy háztartási keksz
    • 200 g étcsokoládé
    • 6 ek olaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha zsírt és a tejet, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kakaóport, majd robotgéppel elkezdjük összedolgozni, majd kézzel fejezzük be. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy a tészta ne ragadjon, de könnyen lehessen nyújtani.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 részre osztjuk.

    A tésztákat egyenként kinyújtjuk (akár méretre vágott sütőpapíron is lehet), majd áthúzzuk a tepsi hátára és 6-8 perc alatt megsütjük egyenként.

    Krém:

    A pudingporokat, lisztet és a cukrot, majd elkezdjük elkeverni a tejjel. A kész, csomómentes keveréket felfőzzük sűrűre, majd langyosan hozzáadjuk az apróra vágott margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

    Összeállítás:

    Egy tálcára tesszük az egyik lapot, majd rákenjük a krém 1/4-ét. A krémet kitesszük keksszel, majd rákenünk egy másik negyed részt a krémből. Erre kerül egy újabb lap. Erre kenjük a maradék krém felét, kitesszük keksszel, majd rákenjük a maradék krémet. Végül befedjük az utolsó lappal. Óvatosan lenymkodjuk az egészet és pár órára hűtőbe tesszük.

    Mikor már a felső lap megpuhult, akkor a csokit az olajjal összeolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amikor a csoki megkötött, akkor esetleg fehércsokival díszíthetjük. Amikor megkötött a csoki és megpuhult a süti, akkor felszeleteljük és kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá